tisdag 2 juni 2009

Teknik i förskolan och skolan!



Här ser ni två bilder från teknik- och matematikverkstaden Matteus som finns på Varnhemsskolan, där jag har gjort mina fältstudier. Denna verkstad innehåller en mängd olika material som eleverna samt barnen på den tillhörande förskolan får arbeta med.
Läraren som var min handledare i skolan försökte alltid vara minst en timme i verkstaden per vecka, antingen för att arbeta med matematik eller med teknik. Hon anser att verkstaden ger dem otroliga möjligheter att variera sitt arbetssätt inom matematik eller teknik. Skolan arbetar mycket med detta och har ofta olika teman som hela skolan arbetar med. Alla lärare är engagerade, vissa mer än andra dock men det finns ett par edsjälar som brinner för detta. I verkstaden finns kursplans-, läroplans-, samtskolans egna mål uppsatta på väggen så att alla kan ta del av dessa.
Förskolan är dock inte så ofta i verkstaden, de har inte riktigt kommit igång med det arbetet, då verkstaden fortfarande är relativt nyinvigd. men de har som mål att de skall utnyttja den mer inom en snar framtid. De arbetar dock en del med teknik i förskolans lokaler, de gör små olika utställningar inom olika områden med jämna mellanrum. Barnen tycker att detta är jätteroligt och de är verkligen jätteduktiga.
Tack för den här terminen, nu ska jag försöka gå på sommarlov!!
Ha en underbar sommar allihopa!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar